ישנן בישראל משפטניות אקטיביסטיות הפעילות בקידום זכויות נשים דרוזיות שמתמודדות עם אתגרים כאשר הן מבקשות להתגרש. על פי החוק הישראלי, ענייני משפחה, לרבות נישואין וגירושין, כפופים לבתי דין דתיים, הכפופים לחוקי הדת של כל קהילה. נשים דרוזיות השואפות להתגרש פעמים רבות נאלצות להתמודד עם מכשולים משמעותיים בעקבות המסורות הדתיות והתרבותיות שלהן, אשר לעיתים קרובות גורמות למתן עדיפות לסמכות גברית ולהרתעה מגירושים. בנוסף, בתי הדין הדתיים השולטים בענייני משפחה יכולים להיות מוטים כלפי גברים, ובכך לעלות בקנה אחד עם האתגרים העומדים בפני נשים דרוזיות המעוניינות להתגרש.
פעילות פמיניסטיות בישראל פועלות כדי לטפל בנושאים אלה על ידי ליווי וייעוץ משפטי לנשים דרוזיות המבקשות להתגרש. בנוסף, פעילות פמיניסטיות פועלות להעלות את המודעות לאתגרים העומדים בפני נשים דרוזיות המעוניינות בגירושין, ובאופן כללי לאתגר את הנורמות והמסורות הפטריארכליות המפלות נשים. הן ארגנו מחאות והפגנות ציבוריות, כמו גם סיפקו תמיכה משפטית ורגשית לנשים שרוצות להתגרש.
במאמר זה המחברת מספרת את סיפורה של תכנית "נשים חונכות לזכויות והקליניקה לפמיניזם משפטי" באוניברסיטת חיפה, ובעיקר את סיפורו של פרויקט "מפתח לזכויות" הנאבק לשינוי מעמדן של נשים דרוזיות שהתגרשו או מבקשות להתגרש, דרך עיניה וחוויותיה כמשתתפת בתכנית.