ילדים ובני נוער במצוקה נמצאים בסיכון גבוה להתנהגויות עברייניות. התמודדות עם עבריינות בגיל ההתבגרות ובגרות היא מאתגרת ולעתים מתסכלת, ודורשת תמיכה חברתית, טיפולית וכלכלית, כמו גם מעורבות של אנשי מקצוע וגופים מוסדיים כגון הרווחה. נעשו השקעות משמעותיות בפיתוח מודלים תכנותיים מגוונים כדי למנוע הידרדרות של נוער בסיכון, כולל עבריינות. אלו המעורבים בקידום הצעירים, שלעתים קרובות נמצאים בחזית הטיפול, מכירים בערכה של כל התערבות.
עם זאת, יש אמונה חזקה ביתרונות המניעתיים של התערבות מוקדמת. ברוב המקרים, ליחידות לקידום נוער חסרה היכולת להשפיע על תהליכים המתרחשים בילדות ועשויים להשפיע על סיכויי ההצלחה של צעירים. באמצעות בחינת חוויות ילדות והערכת ההשפעות של גורמים שהשפיעו על חיי המתבגרים, נוכל להעמיק את הבנתנו לגבי האוכלוסייה ולשפר את הסבירות לבחירת השיטות המתאימות שיעזרו לעצב את עתיד הנוער שלנו.
מועדונית משפחתית היא מודל מתערב לאוכלוסיית ילדים בסיכון לההוצאה מהבית. המאמר מציג ממצאי סקר שנערך בקרב מטופלי קידום נוער ששהו לפני כן במועדוניות משפחתיות, ובדק את השפעת השהיה במועדוניות בילדות על הנטייה לעבריינות בגיל הנעורים.