דוגמאות

הנפש הבהמית בתורתו של רבי שניאור זלמן מלאדי

מאמר אקדמי להורדה בחינם (pdf)

איך לצטט לפי APA

יעקובסון, י. (1994). הנפש הבהמית בתורתו של רבי שניאור זלמן מלאדי. בתוך מ. אורון וע. גולדרייך (עורכים) משואות: מחקרים בספרות הקבלה ובמחשבת ישראל מוקדשים לזכרו של פרופ' אפרים גוטליב ז"ל (עמ' 224-242). ירושלים: מוסד ביאליק; תל אביב: אוניברסיטת תל אביב.

הזמנת סיכום מאמר

2 - תשלום
3 - אישור הזמנה
תאריך קבלת הסיכום:
היקף הסיכום:

שניאור זלמן מלאדי (1745-1812) היה רב, הוגה, מלחין ומנהיג רוחני מוביל שייסד את תנועת חב"ד-ליובאוויטש של היהדות החסידית. נולד בעיירה קטנה בבלארוס ונודע כבר בגיל צעיר בשל תבונתו יוצאת הדופן ואדיקותו הרבה.
תרומתו המשמעותית ביותר של שניאור זלמן למחשבה היהודית הייתה פרסום התניא, עבודה יסודית של חסידות חב"ד. ספר התניא הוא מדריך מקיף לחיים הרוחניים היהודיים, ומדגיש את החשיבות של התפתחות מוסרית אישית וטיפוח מערכת יחסים עמוקה עם האל.

רבי שניאור זלמן גם כתב בהרחבה על התורה והפילוסופיה היהודית, ותורתו ממשיכה להשפיע על המחשבה היהודית בת זמננו. הוא נודע בצניעותו, טוב לבו ומסירותו לחסידיו, והוא משך קהל גדול של תלמידים מסורים בתקופת חייו. בהתייחסותו לנפש, רבי שניאור זלמן מבדיל בין חלקיה – הנפש הבהמית והנפש האלוהית. במאמר זה, יורם יעקובסון בוחן את האופן בו מתייחס רש"ז בכתביו לנפש הבהמית.

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך

The Roles of Body and Mind in Abstract Thought

מחשבה מופשטת היא סוג של חשיבה העוסקת במושגים ורעיונות, ולא בחפצים או חוויות ממשיים. תפקידיהם של הגוף והנפש במחשבה המופשטת הם נושא לוויכוח מתמשך בפילוסופיה

לצפיה ←

מתקשים למצוא מאמרים אקדמיים בנושא שאתם מחפשים?

    כתבו לנו וננסה לעזור לכם:

    צריכים עזרה בסיכום מאמרים או בכתיבה אקדמית?

      כתבו לנו וננסה לעזור לכם: