ספרות הדור השני של השואה היא קובץ יצירות ספרותיות שנוצרו על ידי אנשים שהוריהם או בני משפחתם היו ניצולי שואה. סופרים אלה, מכונים לעיתים קרובות "סופרים מדור שני" או "כותבים של פוסט-זיכרון", בוחנים את תוצאותיה של השואה ואת השפעתה על חייהם ועל זהותם שלהם. הדור השני של ניצולי השואה גדל בצל השואה, וירש את הטראומה, הזכרונות והשתיקות של הוריהם. הסיפורים הבדיוניים שלהם מתעמקים בנושאים כמו זיכרון, אובדן, זהות, טראומה מורשת, ומערכת היחסים המורכבת עם חוויותיהם של הוריהם.
סופרים אלה מציעים נרטיבים בדיוניים המספקים תובנה אל הנופים הפסיכולוגיים והרגשיים של הדור השני של ניצולי השואה. דרך עבודתם הם מתמודדים עם המורשת המורכבת של השואה, עם הסיפורים ובעיקר עם השתיקות של הוריהם, ומאירים את ההדהוד המתמשך של אירוע היסטורי זה על יחידים ומשפחות בימינו.
במאמר זה החוקרת קוראת בסיפורת של הדור השני לשואה העוסקת בהשפעות האישיות והמשפחתיות של הטראומה של הוריהם, וטוענת כי במקביל לייצוג השפעותיו ההרסניות של זיכרון השואה הפרטי בספֵרה המשפחתית, סיפורת הדור השני גם מתריעה על פוטנציאל האלימות של זיכרון השואה בספֵרה הציבורית.