סרטן השחלות האפיתלי הוא סוג נפוץ של סרטן שמקורו בתאי השטח החיצוניים של השחלות. אבחון מוקדם של סרטן זה יכול להיות מאתגר, ולכן משתמשים בשיטות שונות על מנת לנסות לאבחן אותו מוקדם, כולל היסטוריה רפואית, בדיקה גופנית, בדיקות הדמיה, בדיקות דם, וביופסיות.
אפשרויות הטיפול בסרטן שחלה ממקור תאי האפיתל כוללות ניתוח להסרת רקמות פגועות, כימותרפיה להרג תאי סרטן, טיפול ממוקד למולקולות ספציפיות, טיפול בהקרנות במקרים מסוימים וטיפול הורמונלי במקרים נדירים. תוכנית הטיפול תלויה בגורמים כגון שלב המחלה ובריאותו הכללית של החולה.
מעכבי פארפ (PARP: Poly ADP-ribose polymerase) הם תרופות המיועדות לאנזים PARP המעורב בתיקון DNA. הם עובדים על ידי חסימת פעילות PARP, מניעת תאים סרטניים מתיקון נזק DNA ביעילות. מעכבי PARP הראו תועלות קליניות, במיוחד בחולות סרטן השחלות עם מוטציות גנטיות של BRCA או ליקויים אחרים בתיקון DNA. הם יכולים להיות בשימוש לבד או בשילוב עם טיפולים אחרים. למרות שיש להם תופעות לוואי, מעכבי PARP הוכיחו יעילות והם אופציה חשובה לטיפול בסרטן.
מטרת מאמר זה היא לסקור את הטיפול במעכבי פארפ בנשים עם הישנות סרטן שחלה אשר נושאות מוטציות בתאי הנבט או מוטציות סומטיות בגנים ל–BRCA.