דוגמאות

על הקשר שבין ותק בשירות וחשיפה למשימות חילוץ עם הרוגים לבין מצוקה פסיכולוגית בקרב מכונאים מוטסים

מאמר אקדמי להורדה בחינם (pdf)

איך לצטט לפי APA

כהן-קורן, ר., גרבי, ד., גורדון, ש., יבנאי, נ., ארליך, י., שלף, ל. (2021). על הקשר שבין ותק בשירות וחשיפה למשימות חילוץ עם הרוגים לבין מצוקה פסיכולוגית בקרב מכונאים מוטסים. הרפואה הצבאית, 18(50), 3-14.

הזמנת סיכום מאמר

2 - תשלום
3 - אישור הזמנה
תאריך קבלת הסיכום:
היקף הסיכום:

מחקר כמותני שבוחן, באמצעות שאלונים, את הקשר בין ותק בשירות ומצוקה פסיכולוגית לאחר משימות לוחמה בקרב מכונאים מוטסים.

לחשיפה להרוגים ולאירועים טראומטיים אחרים יכולה להיות השפעה משמעותית על בריאותם הנפשית של חברי צוות החילוץ ושל צוותי ההצלה האחרים. מחקרים הראו שחשיפה לאירועים טראומטיים, כולל מראה של גופות, יכולה להוביל למגוון של תסמיני מצוקה פסיכולוגיים, כולל הפרעת דחק פוסט טראומטית (PTSD), דיכאון וחרדה. צוותי ההצלה וצוותי ההצלה מצויים בסיכון לפתח מצוקה פסיכולוגית כתוצאה מאופי עבודתם, הכוללת לעיתים חשיפה לאירועים טראומטיים הכוללים הרוגים ולרמות גבוהות של מתח. בנוסף, צוותי החילוץ עלולים לעמוד בפני קשיים ולחצים נוספים, כגון שעות עבודה ארוכות ולא סדירות, עייפות פיזית והצורך להסתגל ללא הרף למצבים חדשים ובלתי צפויים.

על מנת לצמצם את הסיכון למצוקה פסיכולוגית בקרב חברי צוות החילוץ, יש חשיבות לכך שהארגונים יספקו תמיכה ומשאבים שיסייעו לאנשים אלה להתמודד עם הדרישות שבעבודתם. תמיכה זו יכולה לכלול הדרכה במיומנויות התמודדות וניהול מתח, גישה לאנשי מקצוע בתחום בריאות הנפש, והזדמנויות לקבלת תמיכה לאחר אירועים טראומטיים. כמו כן, יש חשיבות לכך שהארגונים יכירו בפוטנציאל ההשפעה של חשיפה להרוגים ואירועים טראומטיים אחרים על בריאותם הנפשית של חברי צוות החילוץ ולספק תמיכה ומשאבים מתאימים כדי לסייע לאנשים אלה להתמודד עם האתגרים בעבודתם.

במחקר הנוכחי, כהן-קורן ועמיתיה ביקשו לבדוק את הקשר שבין ותק בשירות וחשיפה למשימות חילוץ הכוללות מראות קשים (בין היתר, חשיפה ישירה להרוגים), לבין מצוקה פסיכולוגית, שחיקה ופוסט-טראומה, בקרב מכונאים מוטסים בצה"ל.

 

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך

המרכז לקידום אוכלוסיות מיוחדות (מקא"ם) – השתלבות חיילי מקא"ם שהתגייסו בשנים 1993-2010 בשירות הצבאי ובחיים האזרחיים

דו"ח מחקר כמותי שנערך על השתלבות של חיילים מאוכלוסיות מיוחדות בצבא ובחיים האזרחיים. המרכז לקידום אוכלוסיות מיוחדות (מקא"ם) הוא יוזמה ייחודית שמסייעת לצעירים בסיכון בנושאים

לצפיה ←

מתקשים למצוא מאמרים אקדמיים בנושא שאתם מחפשים?

    כתבו לנו וננסה לעזור לכם:

    צריכים עזרה בסיכום מאמרים או בכתיבה אקדמית?

      כתבו לנו וננסה לעזור לכם: