דוגמאות

Body ritual among the Nacirema / Horace Miner

פולחן הגוף של ה"יאקיראמא" / הוראס מיינר

מאמר אקדמי להורדה בחינם (pdf)

איך לצטט לפי APA

Miner, H. (1956). Body ritual among the Nacirema. American Anthropologist, 58(3), 503-507.‏

קבל תרגום מסוכם של המאמר

הזמנת סיכום מאמר

2 - תשלום
3 - אישור הזמנה
תאריך קבלת הסיכום:
היקף הסיכום:

המאמר המכונן של הוראס מיינר על שבט ה"יאקירמא", הלוא הוא פשוט המילה "אמריקאי" בהיפוך אותיות. המטרה של היפוך האותיות היא ליצור הזרה כדי לאפשר לחקור את התרבות של היאקירמא, למרות שהחוקר עצמו משתייך אליה. במאמר האנתרופולוג מתאר את היחס של התרבות האמריקאית אל הגוף. מדובר במאמר מכונן במחקר האנתרופולוגי.

"פולחן הגוף של היאקירמא" הוא מאמר שנכתב על ידי האנתרופולוג התרבותי הוראס מיינר ופורסם ב-1956 בכתב העת American Anthropologist. במאמר תיאר מיינר את המנהגים הנדירים, המוזרים והאקזוטיים, של קבוצת אנשים הידועה בשם יאקירמא (Nacirema), שתרבותה מתאפיינת באובססיה לגוף האדם ולמראהו. על פי מיינר, היאקירמאים מודאגים מאוד מההופעה של גופם, והם עושים מאמצים גדולים כדי לשנות ולייפות אותם. הם עוסקים במגוון רחב של טקסי גוף, כולל טקסי היגיינת פה, טקסים חודשיים של טיהור הגוף, ושימוש במגוון רחב של חומרי קסם כדי להגן ולשמר את הגוף שלהם. לדוגמא, אחד ההיבטים הבולטים ביותר של תרבות היאקירמא הוא השימוש ב"קופסאות חימום", המשמשות לצורך טרנספורמציה של הגוף. בני ההיאקירמא מאמינים שחשיפה לחום גורמת לגוף להפוך יפה יותר, ושהשימוש בקופסאות אלה יכול לרפא מגוון רחב של מחלות פיזיות ונפשיות. ההיאקירמא הם כמובן האמריקאים, והשימוש בשם יאקירמא נועד רק לצורך הזרה שמאפשרת את הניתוח האנתרופולוגי.

המאמר תורגם לעברית:

מיינר, ה. (1985). פולחן הגוף של היאקירמא. בתוך: רוט הלר, ד. ונווה, נ. (עורכים). היחיד והסדר החברתי (עמ' 17-20). תל אביב: עם עובד.

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך

המלכה בודדה, המלך ירד מנכסיו: שבירת קונבנציות בארבעה משירי הילדים של נורית זרחי לאור הפואטיקה של המעשייה העממית

נורית זרחי היא משוררת וסופרת ישראלית אשר ידועה בשירתה החדשנית ומלאת התובנה לילדים. שירתה של זרחי לילדים מאופיינת בפשטות, בהירות ועומק רגשי. עבודותיה חוקרות לעיתים

לצפיה ←

Deep play: Notes on the Balinese cockfight‏

"משחק עמוק: הערות על קרב התרנגולים הבאלינזי" הוא מאמר מכונן של קליפורד גירץ, אנתרופולוג בולט שהוביל עבודת שדה בבאלי, אינדונזיה. החיבור פורסם לראשונה בשנת 1972

לצפיה ←