ביבליותרפיה, השימוש בספרות ובספרים ככלי טיפולי, יכולה להיות מועיל לעבודה עם ילדים לפני גיל ההתבגרות של גירושין. לטיפול ביבליותרפי מספר יתרונות אפשריים עבור ילדים שהוריהם התגרשו.
ביבליותרפיה מספקת תמיכה רגשית ומרחב בטוח ותומך לילדים לחקור ולבטא את רגשותיהם הקשורים לגירושין. ספרים יכולים לתאר דמויות וסיטואציות שמהדהדות עם החוויות שלהם, מאששות את הרגשות שלהם ועוזרות להם להרגיש מובנים.
ספרים יכולים להציג דמויות המנווטות דרך אתגרים ומוצאות דרכים להתמודד ולהסתגל. על ידי קריאה על דמויות שמתגברות על מצוקה, ילדים יכולים לקבל תחושה של העצמה, חוסן, ותקווה. הם עשויים לפתח אמונה ביכולתם לנווט דרך האתגרים שלהם.
ביבליותרפיה מציעה הזדמנויות לילדים לרכוש הבנה טובה יותר של בעיות הקשורות לגירושין. ספרים יכולים להסביר גירושין בדרכים מותאמות גיל, לפרק ולבחון רגשות מורכבים, ולטפל בחששות משותפים או שאלות שיש לילדים. הבנה זו יכולה להקל על הבלבול והחרדה מהמצב המשפחתי החדש.
באמצעות ספרות, ילדים יכולים ללמוד ולהזדהות עם דמויות אשר משתמשות באסטרטגיות התמודדות יעילות כדי לנהל את הרגשות שלהם ולהתאים את עצמם לשינויים. ספרים יכולים לספק כלים מעשיים והצעות להתמודדות עם מצבים קשים וניווט ביחסים עם ההורים או עם בני משפחה אחרים.
בנוסף, ספרים יכולים לשמש כגשר לתקשורת בין ילדים למטפלים או למטפלים. דיון בנושאים, בדמויות ובאירועים בספרים יכול לספק נקודת פתיחה לשיחות על הרגשות, החוויות והדאגות של הילד עצמו. הקריאה יכולה ליצור שפה משותפת לדיון על נושאים קשים.
במאמר זה החוקרות ממליצות על ספרי ילדים מן הספרות העכשיווית לסיוע בטיפול בילדי גירושין בני 8-12. הספרים נבחרו על פי קריטריונים של כלי ההערכה הביבליותרפית וקריטריונים מחקריים נוספים.