מאמר בנושא התפתחות קוגנטיבית בילדים, מחקר כמותי עם שיטות אתנוגרפיות של תצפיות בכיתת לימוד.
פעילות סמיוטית מתייחסת לשימוש בסמלים, סימנים ושפה כדי לתקשר ולעשות משמעות. זהו היבט חשוב של התפתחות קוגניטיבית, שכן הוא מאפשר לפרט לייצג את מחשבותיו ואת רעיונותיו באמצעות שפה וצורות אחרות של תקשורת. הפרספקטיבה התרבותית-היסטורית, שפותחה על ידי לב ויגוצקי, מדגישה את התפקיד של השפעות תרבותיות וחברתיות על ההתפתחות הקוגניטיבית. על פי נקודת מבט זו, האינטראקציות והחוויות שלילד יש בהקשר התרבותי והחברתי שלו מעצבות את התהליכים הקוגניטיביים שלו.
ניתן להשתמש בכלים פסיכולוגיים על מנת לתמוך בהתפתחות הפעילות הסמיוטית של הילד. כלים אלה עשויים לכלול חומרים חינוכיים, כגון ספרים ומשחקים, כמו גם פעילויות ותרגילים שנועדו לקדם את כישורי השפה והתקשורת. מנקודת מבט תרבותית-היסטורית, כלים אלה ישמשו כדי לעזור לילדים לפתח את פעילותם הסמיוטית על ידי אספקת חוויות חברתיות ותרבותיות נחוצות ואינטראקציות התומכות בהתפתחותם הקוגניטיבית. זה יכול לכלול פעילויות המעודדות ילדים להשתמש בשפה וצורות אחרות של תקשורת כדי להביע את מחשבותיהם ורעיונותיהם, כמו גם פעילויות המסייעות להם להבין ולפרש את הסמלים והסימנים המשמשים את תרבותם.
מטרת המחקר הנוכחי היא ללמוד על האופן שבו תלמידים בכיתות א' מבנים סימנים וסמלים במטרה לפתור בעיות חיבור בעזרת כלים פסיכולוגיים בשיעורי חשבון בהם נעשה שימוש בגישה פתוחה.