השפעת הגירושין על הבריאות יכולה להיות מורכבת ועשויה להשתנות בהתאם למגוון גורמים כגון גיל, מין, מצב סוציו-אקונומי, ומצבים בריאותיים קיימים. המחקר בנושא העלה מצאים שונים. לדגומא, גירושין נקשרו לסיכון מוגבר לבעיות נפשיות כגון דיכאון וחרדה. הדבר יכול להיות נכון במיוחד בשנים הראשונות לאחר הגירושין, כאשר אנשים עלולים לחוות רגשות של אבל, אובדן וחוסר וודאות. לצד זאת, לגירושין יכולה להיות גם השפעה על בריאות הגוף. מחקרים הראו כי גרושים עלולים להיות בסיכון גבוה יותר לפתח מצבים בריאותיים כרוניים כגון מחלות לב, סוכרת וסרטן. סיבות אפשריות לכך הן שילוב של לחץ, שינויים באורח החיים, ושינויים ברשתות תמיכה חברתית.
מעבר לכך, גירושין יכולים להוביל לשינויים בהתנהגויות הבריאות כגון עישון, שתייה, ופעילות גופנית. לדוגמה, אנשים עשויים לפתח סיכויים גבוהים יותר לעשן או לעסוק בהתנהגויות לא בריאות אחרות כמנגנון התמודדות עם הקושי לאחר גירושין.
בעוד שההשפעות המיידיות של גירושין על בריאות מתועדות היטב, יש פחות מחקר על ההשפעות ארוכות הטווח. מחקרים מסוימים מצביעים על כך שההשפעות השליליות של גירושין בבריאות עשויות לרדת עם הזמן, במיוחד אם האדם מוצא מנגנוני תמיכה והתמודדות חברתיים לאחר הגירושין.
ככלל, לגירושים יכולים להיות השפעות קצרות טווח וארוכות טווח על הבריאות, והשפעות אלו יכולות להיות מושפעות על ידי מגוון של גורמים. עבור אנשים שעוברים גירושים, חשוב לשים בראש סדר העדיפויות את בריאות הגופנית והנפשית שלהם, ולחפש משאבים ותמיכה שיעזרו להם לנווט בתקופה מאתגרת זו.
מחקר זה מבקש ליישב את הסתירה לכאורה בין ההשלכות השליליות האפשריות של גירושין לבין העובדה שרוב האנשים עוברים את הגירושין בשלום.