דוגמאות

Oppositional Defiant Disorder and Conduct Disorder: A Review of the Past 10 Years, Part II

הפרעת התנגדות והפרעת התנהגות: סקירה של 10 השנים האחרונות, חלק שני

מאמר אקדמי להורדה בחינם (pdf)

איך לצטט לפי APA

Burke, J. D., Loeber, R., & Birmaher, B. (2002). Oppositional defiant disorder and conduct disorder: a review of the past 10 years, part II. Journal of the American Academy of Child & Adolescent Psychiatry, 41(11), 1275-1293.

קבל תרגום מסוכם של המאמר

הזמנת סיכום מאמר

2 - תשלום
3 - אישור הזמנה
תאריך קבלת הסיכום:
היקף הסיכום:

הפרעת התנהגות מרדנית מתנגדת (ODD) והפרעת התנהגות (CD) הן הפרעות נפשיות המאופיינות בדפוסי התנהגות בעייתיים ומפרי חוק בקרב ילדים ובני נוער. ODD מתאפיינת בכעס, רגזנות, ויכוחיות ואי ציות קבועים. CD כוללת מעשים כמו אלימות, גניבה, שקרנות והרס רכוש הפוגעים בזכויותיהם וברווחתם של אחרים. ODD לרוב מתחילה בילדות בעוד CD בדרך כלל מתפתחת מאוחר יותר בגיל ההתבגרות. לעיתים קרובות ODD מהווה שלב מקדים להתפתחות CD. שתי ההפרעות נפוצות יותר בקרב בנים.

גורמי הסיכון להתפתחות ODD ו-CD כוללים מרכיבים גנטיים, ביולוגיים, נוירו-קוגניטיביים, משפחתיים, חברתיים וסביבתיים. הטיפול כולל טיפול תרופתי, טיפול התנהגותי-קוגניטיבי, טיפול משפחתי וייעוץ להורים. חשוב לזהות ולטפל בבעיות ההתנהגות מוקדם ככל האפשר על מנת למנוע החמרה של התסמינים והתדרדרות לעבריינות ואלימות.

מאמר זה הוא החלק השני של סקירת המחקרים העיקריים על הפרעת התנגדות והפרעת התנהגות בעשור הקודם לפרסומו. בחלק זה החוקרים מתמקדים ב:

  • מודלים התפתחותיים של הפרעות התנהגות – כולל התפתחות מהפרעת התנגדות להפרעת
  • התנהגות ורצפים התפתחותיים בסימפטומים
  • גורמי סיכון ומתאמים ביולוגיים, תפקודיים ופסיכו-סוציאליים
  • יעילות טיפולים עבור הפרעות התנהגות

הם מסכמים שיש התקדמות בהבנת המורכבות של זיהוי גורמי הסיכון והנתיבים ההתפתחותיים להפרעות התנהגות. יש צורך בהבהרה נוספת של מערכת האבחנה ותת-הסוגים, זיהוי גורמי הסיכון המשמעותיים ביותר והקשרים ביניהם. ראיות משכנעות לקשרי סיבתיות עדיין חסרות. הטיפול צריך להתמקד בגורמי סיכון מרובי תחומים.

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך

התרומות הייחודיות של תמיכה באוטונומיה ושל דיכויה לניבוי חוויית למידה מיטבית בקרב תלמידים בדואים: בחינת תאוריית ההכוונה העצמית בחברה קולקטיביסטית

תאוריית ההגדרה העצמית (באנגלית: Self-determination theory ובעברית נקראת גם תיאוריית ההגדרה העצמית) היא תיאוריה פסיכולוגית המתארת כיצד המוטיבציה וההתנהגות של בני אדם מושפעים מהצרכים הפסיכולוגיים

לצפיה ←