דוגמאות

Silence – Therapy with Holocaust Survivors and their Families

שתיקה - תרפיה עם ניצולי שואה ומשפחותיהם

מאמר אקדמי להורדה בחינם (pdf)

איך לצטט לפי APA

Lang, M. (1995). Silence therapy with Holocaust survivors and their families. Australian and New Zealand Journal of Family Therapy, 16(1), 1-10.

קבל תרגום מסוכם של המאמר

הזמנת סיכום מאמר

2 - תשלום
3 - אישור הזמנה
תאריך קבלת הסיכום:
היקף הסיכום:

התגברות על השתיקה בטיפול עם ניצולי שואה ובני משפחותיהם היא תהליך עדין ומכריע. שבירת הדממה יכולה לסייע לניצולים ולבני משפחותיהם לטפל ולעבד את חוויותיהם הטראומטיות, לקדם ריפוי ולטפח הבנה בין-דורית.

עידוד ניצולים ובני משפחותיהם לפתח נרטיב עקבי של חוויותיהם יכול לעזור להם להבין את ההיסטוריה שלהם. מטפלים יכולים להשתמש בשאלות פתוחות, טכניקות סיפור סיפורים, ובקשות עדינות להזמין ניצולים לחלוק את הזיכרונות והרגשות שלהם.

מתן מידע על השואה וההקשר ההיסטורי שלה יכול לסייע לניצולים ובני משפחותיהם להבין את המשמעות של החוויות שלהם. חינוך זה יכול לסייע לנרמל את תגובותיהם, להפחית את תחושות הבושה או הבידוד, ולספק מסגרת לדיון בהיסטוריה שלהם.

ייתכן שניצולים ומשפחותיהם נתקלו בחוסר אמון, הכחשה או מזעור חוויותיהם בעבר. על המטפלים לאמת את רגשותיהם, רגשותיהם וזיכרונותיהם ולהפגין אמפתיה והבנה להשפעה העמוקה של השואה על חייהם.

תקשורת מילולית אינה תמיד צורת הביטוי המועדפת או הנוחה ביותר. מטפלים יכולים לחקור צורות אלטרנטיביות יצירתיות כגון אמנות, כתיבה, מוזיקה או תנועה כדי להקל על ביטוי ועיבוד של רגשות וזכרונות.

במאמר זה מתאר משה לנג מקרים של בעיות וקשיים לא מוסברים בקרב משפחות של ניצולי שואה אשר מעולם לא דיברו על השואה בטיפול, ומספר כיצד פתיחת הנושא סייעה בטיפול.

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך

The Effects of Divorce on Children

גירושין יכולים להיות בעלי השפעה משמעותית על הרווחה הרגשית, החברתית והפסיכולוגית של הילדים. ילדים עלולים לחוות מגוון רחב של רגשות, כולל עצב, כעס, בלבול וחרדה.

לצפיה ←

מה צריך המדריך? הקשר בין מאפייני ההדרכה, האישיים והסביבתיים של המדריך, להתפתחות והמסוגלות המקצועית של המתמחים

הדרכה (סופרוויז'ן) היא מרכיב חיוני וקריטי בעבודתו של הפסיכולוג החינוכי. ראשית, ההדרכה מספקת לפסיכולוג תמיכה מקצועית ורגשית בעבודה המורכבת והמאתגרת עם תלמידים, הורים וצוותי חינוך. המפגש

לצפיה ←

מתקשים למצוא מאמרים אקדמיים בנושא שאתם מחפשים?

    כתבו לנו וננסה לעזור לכם:

    צריכים עזרה בסיכום מאמרים או בכתיבה אקדמית?

      כתבו לנו וננסה לעזור לכם: