דוגמאות

The Effects of Divorce on Children

השפעות הגירושין על ילדים

מאמר אקדמי להורדה בחינם (pdf)

איך לצטט לפי APA

Fagan, P. F., & Churchill, A. (2012). The effects of divorce on children. Marri Research, 1, 1-48.

קבל תרגום מסוכם של המאמר

הזמנת סיכום מאמר

2 - תשלום
3 - אישור הזמנה
תאריך קבלת הסיכום:
היקף הסיכום:

גירושין יכולים להיות בעלי השפעה משמעותית על הרווחה הרגשית, החברתית והפסיכולוגית של הילדים. ילדים עלולים לחוות מגוון רחב של רגשות, כולל עצב, כעס, בלבול וחרדה. הם עשויים גם להרגיש תחושה של אשמה, שכן הם עלולים להאשים את עצמם בגירושי הוריהם. כמו כן, ילדים של גרושים עלולים להפגין התנהגויות סיכון ובעיות התנהגותיות כגון תוקפנות, התרסה ואפילו עבריינות. הם עלולים גם לחוות קשיים אקדמיים ולהציג רמות נמוכות יותר של הישגים.

ילדים להורים שהתגרשו עשויים להיתקל בקשיים ביצירת מערכות יחסים ושמירה עליהן עם עמיתים, בני משפחה, ושותפים רומנטיים בעתיד. ההשפעות של גירושין על ילדים יכולות להיות ארוכות טווח, עם כמה ילדים שחווים בעיות פסיכולוגיות ורגשיות גם לתוך הבגרות.

עם זאת, חשוב לציין שלא כל ילדי הגירושין חווים את ההשפעות השליליות הללו. ילדים רבים מסוגלים להתאים את עצמם לשינויים שמגיעים עם הגירושין, במיוחד בעזרת בני משפחה תומכים, חברים, ואנשי מקצוע בתחום בריאות הנפש. כמו כן לאופי הפרידה והיחסים בין ההורים לאחר הפרידה יש משקל מכריע בהשפעה על הילד, ונמצא כי ילדים של הורים שהתגרשו ללא מאבקים נטו פחות לקבל השפעות רעות.

המטרה המרכזית של המחקר הנוכחי היא כבר לא רק ללמוד מה ההשפעות השליליות של גירושין, אלא להבין את היקף ההשפעות האלו על ילדים ואף על נכדים ולמצוא דרכים למנוע את ההעברה הבין-דורית שלהן.

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך

Collective Memory

התכוונות קולקטיבית (Collective intentionality) מתייחסת למצבים נפשיים משותפים או קולקטיביים ולפעולות מכוונות של קבוצת יחידים. היכולת של קבוצה לפעול, לתכנן ולקיים מטרות או כוונות משותפות

לצפיה ←

Divorce and Health: Beyond Individual Differences

השפעת הגירושין על הבריאות יכולה להיות מורכבת ועשויה להשתנות בהתאם למגוון גורמים כגון גיל, מין, מצב סוציו-אקונומי, ומצבים בריאותיים קיימים. המחקר בנושא העלה מצאים שונים.

לצפיה ←

Motivation in Education

  מוטיבציה היא גורם חיוני בחינוך שמשפיע על ההצלחה של תלמידים בעיסוקיהם האקדמיים. היא ממלאת תפקיד מכריע בקביעת רמת המעורבות, ההתמדה והביצועים הכוללים של התלמידים.

לצפיה ←

מתקשים למצוא מאמרים אקדמיים בנושא שאתם מחפשים?

    כתבו לנו וננסה לעזור לכם:

    צריכים עזרה בסיכום מאמרים או בכתיבה אקדמית?

      כתבו לנו וננסה לעזור לכם: