דוגמאות

הריאיון המוטיבציוני: עקרונות, מחקר ויישום

מאמר אקדמי להורדה בחינם (pdf)

איך לצטט לפי APA

לנדר, א. וסלונים-נבו, ו. (2013). הריאיון המוטיבציוני: עקרונות, מחקר ויישום. מפגש, 21(38), 95-119.

הזמנת סיכום מאמר

2 - תשלום
3 - אישור הזמנה
תאריך קבלת הסיכום:
היקף הסיכום:

ראיון מוטיבציוני (באנגלית: Motivational Interview, MI) הוא גישה מוכוונת מטרה לתקשורת המתמקדת באדם, שמטרתה לעורר ולחזק את המוטיבציה והמחויבות של הפרט לשינוי. היא נפוצה בתחומים שונים, כולל רפואה, ייעוץ, טיפול בהתמכרות, ושינוי התנהגותי. ראיונות מוטיבציונים מודרכים על ידי מספר עקרונות מפתח, נתמכים על ידי מחקר נרחב, ונדרשים טכניקות ספציפיות להולכה יעילה.

ריאיונות מוטיבציוניים נבחנו באופן נרחב והוכיחו תוצאות מבטיחות בתחומים שונים. עקרונות שיתוף הפעולה, יצירת אמביוולנטיות, קידום אוטונומיה וקבלה הם עקרונות יסוד לגישה זו. מחקרים רבים הוכיחו את יעילותה בקידום שינוי התנהגותי, בשיפור תוצאות הטיפול ובהגברת המוטיבציה. שיטות של ראיונות מוטיבציה, כמו שאלות פתוחות, הקשבה רפלקטיבית, הצהרות, עידוד שיח שינוי, גלגול עם התנגדות, וסיכום, משמשות ליצירת סביבה תומכת ומעצימה עבור אנשים לחקור את המניעים שלהם ולבצע שינויים חיוביים.

על ידי שימוש בטכניקות האלו, המראיינים יכולים לערוך ביעילות ראיונות מוטיבציה ולעזור לאנשים להתחבר למוטיבציה הפנימית שלהם לשינוי. גישה זו, המתמקדת באדם, מכבדת את האוטונומיה, מכירה באמביוולנטיות ומעודדת קבלת החלטות שיתופית, מה שמוביל למחויבות רבה יותר לשינוי.

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך

Motivation in Education

  מוטיבציה היא גורם חיוני בחינוך שמשפיע על ההצלחה של תלמידים בעיסוקיהם האקדמיים. היא ממלאת תפקיד מכריע בקביעת רמת המעורבות, ההתמדה והביצועים הכוללים של התלמידים.

לצפיה ←

התרומות הייחודיות של תמיכה באוטונומיה ושל דיכויה לניבוי חוויית למידה מיטבית בקרב תלמידים בדואים: בחינת תאוריית ההכוונה העצמית בחברה קולקטיביסטית

תאוריית ההגדרה העצמית (באנגלית: Self-determination theory ובעברית נקראת גם תיאוריית ההגדרה העצמית) היא תיאוריה פסיכולוגית המתארת כיצד המוטיבציה וההתנהגות של בני אדם מושפעים מהצרכים הפסיכולוגיים

לצפיה ←