השתתפות, משוב והעצמה של עובדים יכולים לתרום לבניית אמון בין-אישי בארגון. מתן הזדמנות לעובדים להשתתף בקבלת החלטות ותהליכים ארגוניים מראה שההנהלה סומכת עליהם ומעריכה את תרומתם. דבר זה בונה אמון. משוב קבוע ובונה ממנהלים לעובדים מראה שהם מקשיבים ורוצים לעזור לעובדים להתפתח ולהצליח, ובכך תורם לאמון.
כאשר עובדים מקבלים סמכויות ואחריות רבה יותר (העצמה) זה מראה שסומכים על יכולותיהם ומאמינים בהם.
עידוד עבודת צוות ושיתופי פעולה בין עובדים ומחלקות שונות תורם להכרות ולאמון הדדי. יצירת אווירה פתוחה ומכבדת שבה עובדים יכולים לשתף ברעיונותיהם ולקבל משוב בונה תורמת לאמון. הכשרה ופיתוח של מנהלים בנושא בניית אמון ותקשורת בין-אישית יעילה חיוניים ליצירת אמון בארגון.
הגברת האמון הבין-אישי בארגון יכולה לתרום באופן משמעותי לשיפור הפרודוקטיביות והמחויבות הארגונית של העובדים. כאשר רמות האמון גבוהות יותר, העובדים נוטים לשתף פעולה בצורה חלקה ויעילה יותר, להשקיע זמן רב יותר במשימות פרודוקטיביות ופחות בפיקוח הדדי, ולשתף בידע וללמוד זה מזה. בנוסף, אמון גבוה יותר מוביל להזדהות רבה יותר של העובדים עם מטרות הארגון ולנכונות גדולה יותר להשקיע מאמץ ולסייע לעמיתים. כך נוצרת סביבת עבודה חיובית ויעילה יותר המאפשרת להפיק את המרב מההון האנושי בארגון.
המחקר הנוכחי שואף למצוא עדויות אמפיריות לכך שהשתתפות, משוב והעצמה, תורמים להגברת האמון הבין אישי. כמו כן, שואף המחקר למצוא עדויות להשפעה החיובית של הגברת האמון הבין אישי על הפרודוקטיביות והמחויבות הארגונית .